boodschappen-bezorgen-belgie

Online boodschappen doen

Een aantal jaren geleden klonk het misschien allemaal nog wat onrealistisch. Want het is toch raar dat een busje al mijn (verse) boodschappen thuis komt afleveren? Tegenwoordig is dit allemaal niet meer zo raar! Op sites als delhaize.be, ah.be en colruyt.be kunnen Belgische consumenten tegenwoordig snel en veilig hun boodschappen online doen. En de eerste berichten klinken positief: experts verwachten dat het aandeel dat online boodschappen doet de komende jaren enorm gaat groeien. Traditionele supermarktketens nemen deze trend dat ook uiterst serieus. Met professionele webshops wordt het volledige assortiment dat je in de fysieke winkels aantreft, nu ook digitaal verkocht. Kortom: online boodschappen doen is booming. En wanneer je kijkt naar de vele voordelen is dat ook helemaal niet raar! Hieronder lees je kort meer over de voordelen van online boodschappen doen!

Winkel

Bezorging

Beoordeling

Meer informatie

10.000+ artikelen

Ruim assortiment

Gezonde maaltijdboxen

Voordelen van online boodschappen doen

Via internet gaat het boodschappen doen enorm makkelijk en snel. Jij doet de boodschappen wanneer en waar je maar wilt. 7 dagen per week, 24 uur per dag! Je bepaalt zelf hoeveel je uitgeeft, en kunt ten alle tijde profiteren van de meest recente aanbiedingen. De supermarkten garanderen bovendien stuk voor stuk dat jouw boodschappen “vers” zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een rotte appel. Let wel: bij online boodschappen doen betaal je vaak wel zogenaamde voorbereidingskosten. Dit zijn een soort van servicekosten. De supermarkt moet immers jouw bestelling verzamelen, inpakken en bezorgen. Soms geldt dat de eerste keer dat je de boodschappen reserveert, je geen bereidingskoten hoeft te betalen. Ook Albert Heijn heeft regelmatig aantrekkelijke acties waarmee je geen bezorgkosten hoeft te betalen. Probeer het dus zelf eens uit: Boodschappen reserveren en thuis laten afleveren. Start jij met online boodschappen doen? Dan mag je online altijd dezelfde lage prijzen verwachten als in de “gewone” winkels. Soms zijn er wel speciale acties die bijvoorbeeld alleen gelden in de supermarkt, of juist alleen gelden voor online klanten!

Boodschappen online bestellen

Boodschappen online bestellen en bij je thuis laten bezorgen? Dat is in een toenemend aantal Belgische plaatsen mogelijk. Meer en meer supermarkten bieden hun assortiment nu ook online aan. Dat betekent dat je de kroppen sla, de cola en de mandarijntjes vanaf heden ook vanaf je smartphone of PC kunt bestellen. Online boodschappen doen is helemaal hip. Het heeft dan ook een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het boodschappen doen op de traditionele wijze. Je hoeft niet te slepen met de zware tassen en boodschappenkratten. Je hoeft niet de drukke weg op. Je hoeft niet op zoek naar een parkeerplekje. Je hoeft niet door de winkel te zoeken naar dat ene product dat op je lijstje staat. Je hoeft ook niet te wachten in de lange rijen voor de kassa’s. En last but not least: je hoeft alle zware boodschappen niet weer mee te zeulen naar jouw flat op 3-hoog. Kortom: Online boodschappen doen biedt tal van voordelen, waar jij zeker eens van moet profiteren.

Waar kan ik online boodschappen doen in België?

In België zijn er de afgelopen maanden veel initiatieven bijgekomen waar jij online boodschappen kan bestellen. Ook de boodschappen aan huis bezorgen is allang geen probleem meer. Denk hierbij aan de grote landelijke ketens. Hier kun je via een zeer professionele webshop de boodschappen makkelijk, veilig en snel online bestellen. Maar naast deze twee bekende supers is er meer. Tegenwoordig zijn maaltijdboxen als HelloFresh ook erg populair. Zo’n box bevat precies de juiste ingrediënten voor 3 of meer maaltijden. Dit kun je in zekere zin dus ook beschouwen als “boodschappen online bestellen”. Ook initiatieven als uwboodschappen.be laten jou de boodschappen enorm makkelijk en snel via internet bestellen. Het Nederlandse Albert Heijn is sinds een aantal jaren ook actief in België. Met een aantal fysieke winkels, en een groot aantal pick up point. Zo’n pick up point is eigenlijk een afhaalpunt waar jij je boodschappen razendsnel kan afhalen!